play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Katar GP 30 Kasım 2025

[Formula 1 Katar 29 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Katar GP 28 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 337
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racing Point, Perez'in F1'e geri dönüşü için yanıt bekliyor
01-08-2020, 12:53
sadmin
Patron
KONU:
204,989
MESAJ:
562,710
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Marc Márquez’in İnanılm...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Katar GP Yarış Önü | Şa...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Charles Leclerc Aston M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Aston Martin ortalığı k...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FIA Kaosu: 4 Yarış Kont...

Yorum: #1
Racing Point, Perez'in F1'e geri dönüşü için yanıt bekliyor

[Resim: 31830.b2ceaef8.f1tr.com]

Racing Point, 70. Yıl Dönümü Grand Prix'sinde Sergio Perez'in yarışıp yarışmayacağına karar vermeden önce İngiliz hükumetinin COVID-19 gereklilikleri konusunda net bir yanıt bekliyor.

Perşembe günü yapılan açıklamada, COVID-19 testi pozitif çıkan Perez'in Britanya Grand Prix'si hafta sonunda yer almayacağı belirtildi ve Meksikalı pilot karantinaya alındı.

Bu hafta sonu boyunca ise Racing Point, Perez'in eski takım arkadaşı Nico Hulkenberg ile yarışacak.

Ancak Racing Point, Hulkenberg ile sadece bu hafta sonu olan yarış için yarışacaklarını açıkladı ve takım, Perez'in ne kadar karantinada kalacağı konusunda net bir yanıt beklediklerini söyledi.

İngiltere hükumeti ise Perşembe günü yaptığı yenileme ile beraber COVID-19 testi pozitif çıkan bireylerin karantinada kalma süresini yedi günden 10 güne çıkardı.

Takım patronu Otmar Szafnauer ise Perez'in belirsiz çıkan ilk COVID-19 testinin sonucunun Çarşamba günü yapılması sebebiyle, Perez'in fit ve virüsü atlatmış olduğu takdirde, Meksikalı pilot ile ikinci Silverstone yarışında yarışabilmesinin önünde bir etken kalmadığını söyledi.

Eğer Perez, gelecek hafta sonu yapılacak olan 70. Yıl Dönümü Grand Prix'sinde yer alamazsa, Hulkenberg Meksikalı pilotun yerini dolduracak.

Szafnauer açıklamalarında şunları söyledi: "Eğer Perez'in iki yarışta da olmayacağı kesin olacaksa, o zaman Nico iki yarışta birden yer alacak."

"Ancak konu hakkında hâlâ kesin bir açıklamaya sahip değiliz, karantina süresinin yedi veya 10 gün olup olmadığını bilmiyoruz."

"Çarşamba günkü testi pozitif çıktı. Tamamıyla emin değilim, ancak inancıma göre İngiltere tarafından Çarşamba günü yapılan kısıtlama 10 günlük değil, 7 günlük karantinaydı."

"Sanırım hâlâ emin değilim. Eğer 10 gün ise, her iki yarışa birden Nico çıkacak. Eğer yedi gün ise, o zaman biraz zorlu bir karar alacağız."

"Bir diğer zorluk ise Sergio'nun testinin negatif çıkması gerektiği. Bu yüzden eğer virüsü hâlâ bünyeyi terk etmemişse ve sonuç pozitif çıkarsa, o zaman gene Nico ikinci Silverstone yarışına çıkacak."

Racing Point, Perez'in ilk belirsiz test sonucu sonrasında Hulkenberg ile Perşembe akşamı iletişime geçti, Alman pilot GT aracı ile Nürbürgring'de olan planlı testini iptal edip İngiltere'ye uçtu.

Takımda yedek sürücü olarak belirli bir isim bulunmamakta, bunun yerine Mercedes'in yedekleri olan Stoffel Vandoorne ve Esteban Gutierrez, Alman takım ile paylaşılmakta.

Szafnauer, takımın hafta sonu için yapacağı hazırlıkların hem Gutierrez hem Hulkenberg için yapıldığını, ancak daha sonrasında Hulkenberg'i yarıştırma kararı aldıklarını söyledi.

"Hem Hulkenberg hem de Esteban Gutierrez'i aynı anda düşündük." diyen Szafnauer ekledi: "Aynı zamanda Stoffel Vandoorne da listede vardı, ancak Formula E'ye hazırlandığı için bu hafta sonu buraya gelemedi. Bu yüzden ya Esteban'ı ya da Nico'yu seçecektik."

"Yaptığımız tartışmalardan sonra mühendis ekibimiz, takımı daha iyi bilmesi sebebiyle Nico'yu seçmemiz gerektiğini bize söyledi. O, tüm mühendisleri tanıyor, sistemleri ve çalışma yöntemimizi biliyor."

"Bizim simülatörümüzü daha önce kullandı, bu yüzden kendisini yeniden simülatöre oturtmak kolay olurdu ve aynı zamanda geçen sene Formula 1'de yarıştığı için gereken tecrübeye de sahip."

"Biz sadece, bizim için puan toplayabilecek pilotlar istedik. Bu yüzden Nico'nun bizim için en uygun isim olduğuna karar verdik."

Szafnauer aynı zamanda Mercedes junior sürücüsü ve Williams pilotu George Russell'ın da, kontratı sebebiyle seçenekler arasında olmadığını söyledi.

"Daha önce George Russell ile çalıştık, onunla geçmişte testlere çıktık."

"O çok yetenekli bir genç pilot. Ancak Williams ile kontratı var, bu yüzden George'u düşünmedik. Biz, Formula 1 takımları ile an itibariyle kontratı olmayan sürücüler ile beraber, Mercedes ile paylaştığımız yedek sürücüleri bu koltuk için düşündük."

&&&


01/08/2020, 12:53

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sainz’dan Hakemlik İçin Radikal Öneri: "Sky F1 Analistleri Görev Almalı" sadmin 0 54 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen’den McLaren’ın Takım Emri Yaklaşımına Esprili Yanıt sadmin 0 55 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen: McLaren’da Takım Emri Olmaması Benim İçin İdeal sadmin 0 32 6 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1