play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 572
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formula 1, sürücülere fırsat eşitliği verecek!
16-10-2019, 14:17
sadmin
Patron
KONU:
208,532
MESAJ:
566,392
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Gary Anderson, Mercedes...
Formula 1 Haberleri
FIA, Pilotların Tepkile...
Formula 1 Haberleri
FIA, Mercedes’in F1 mot...
Formula 1 Haberleri
2026 F1 Araçlarında Kul...
Formula 1 Haberleri
F1 Takımları, Tartışmal...

Yorum: #1
Formula 1, sürücülere fırsat eşitliği verecek!

[Resim: 12178.88b8c5b6]

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'a 2019 F1 ünvanını kazanmaları için “fırsat eşitliği” verileceğini söyledi.

Mercedes patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas'ın 2019 Formula 1 ünvanına sahip olmaları için her iki pilota eşit fırsatlar sunacaklarını ve bu konuda adaletli davranacaklarını açıkladı.

İki takım arkadaşı, geçen haftaki Japonya Grand Prix'sinde rakiplerini matematiksel olarak uzaklaştırdıktan sonra kendilerini sürücü ünvanı için özel bir savaşta buldular;

Bottas'ın Suzuka'da kazandığı zafer, Hamilton ile aralarında ki 104 puan farkını kapatarak takım arkadaşlarının aralarındaki puan farkını 64'e düşürdü. Böylece Hamilton, 27 Ekim'de yapılacak olan Meksika Grand Prix'sinde erken altıncı dünya şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı.

Mercedes'in takım içi şampiyonluğa nasıl yaklaşacakları sorusuna Wolff, "geçmişte tanımladığımız değerlere sadık kalmalı ve her zaman en adil oyunu oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Bazen ne kadar zor olduğunu görebilirsiniz, ama onları yarışırken görmek istiyorum. Onlara bu yarışta yarışabilecekleri eşit fırsatlar tanıyacağız” cevabını verdi.

Öte yandan Bottas, Hamilton ile aralarındaki puan farkına rağmen, şampiyonluk yarışından vazgeçmeye henüz hazır olmadığı konusunda ısrar ediyor.

“Burada olanlar iyi bir örnek, çünkü iki Ferrari'nin arkasında üçüncü sıradan başlamıştım, bu yüzden bu açıdan kazanmak zor olacak gibi gözüküyordu.


“Her şey mümkün, ama gerçekçi olmak gerekirse yarışların geri kalanını kazanmak için çok şanslı olmam gerekiyor - bu bir gerçek.

“Ancak, geldiğimiz noktaya bakacak olursak, çoğunlukla benim hatam, Lewis'e kıyasla çok geride kalmam, benim hatalarım yüzünden oldu ve gelecekte aynı şeylerin tekrarlanmaması için bunların üzerinde çalışmak zorunda kalacağım.

“Şimdilik sadece kalan yarışlara odaklandım neler olacağına bakacağım.”

Geçtiğimiz sezon Meksika'da beşinci şampiyonluğunu ilan eden Hamilton, altıncı şampiyonluğunu erken ilan etmek için “acele etmediğini” ve Autodromo Hermanos Rodriguez'de rakiplerini yenmek için zorlu bir mücadele beklediğini söyledi.

“Valtteri, yıl boyunca zekice yol aldı ve Suzuka'da harika bir iş çıkardı ve gelecek yarışlarda güçlü olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum, bu yüzden hala savaşacağız ve bu rekabet devam edecek.

“Meksika'nın zorlu olduğunu ve aracımızın kurulum şekli nedeniyle yılın en zorlu pisti olduğunu düşünüyorum."

“Daha iyi bir hafta sonu geçirmeyi umuyorum ama bu uzun düzlüklerde Ferrarileri yenmenin çok zor olacağını düşünüyorum.”

“Red Bull ve McLaren gibi diğer takımlar bile bu zorluklar üzerinde ciddi hızlar yaratıyor. Çok zor olacağını düşünüyorum ve Meksika'da iyi bir sonuç beklemiyorum diğer birkaç yarış için mücadele edeceğiz ”açıklamalarında bulundu.

zzzzz


16/10/2019, 14:17

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ferrari’nin Yenilikçi Arka Kanat Tasarımı Formula 1 Uzmanlarını Şaşırttı sadmin 0 97 Dün, 21:33
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes motorlarıyla ilgili tartışma, Formula 1 takım patronlarından tepki aldı sadmin 0 69 Dün, 20:51
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: 2026 Formula 1 Kurallarıyla Pilot Yeteneğinin Önemi Azalacak sadmin 0 79 18/02/2026, 23:49
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1