play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 51
#16 Charles Leclerc
Sıra 2| Puanı 47
#11 Sergio Perez
Sıra 3| Puanı 46
#55 Carlos Sainz
Sıra 4| Puanı 40
#81 Oscar Piastri
Sıra 5| Puanı 28
#4 Lando Norris
Sıra 6| Puanı 27
#14 Fernando Alonso
Sıra 7| Puanı 20
#63 George Russell
Sıra 8| Puanı 18
#44 Lewis Hamilton
Sıra 9| Puanı 8
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 7
#38 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 12| Puanı 4
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 13| Puanı 3
#20 Kevin Magnussen
Sıra 14| Puanı 1
#24 Guanyu Zhou
Sıra 15| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 16| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 17| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 19| Puanı 0
#2 Logan Sargeant
Sıra 20| Puanı 0
#3 Daniel Ricciardo
Sıra 21| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:97, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 2
Puan:93, Galibiyet:1
McLaren | Sıra: 3
Puan:55, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 4
Puan:27, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 5
Puan:26, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:4, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:4, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 8
Puan:0, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:0, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:0, Galibiyet:0
Formula1 Japonya GP 7 Nisan 2024

Yorum: 0 | Görüntüleme: 971
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Castrol ve TomTom ile İstanbul trafiği
21-01-2017, 22:56
paylaş
sadmin
Patron
KONU:
184,408
MESAJ:
539,429
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Carlos Sainz kazandı, T...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari'nin Dublesi, Ku...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Öndeki Takımların GÜÇLÜ...
Formula 1 Komik
MotoGP Portekiz 2024 - ...
Formula 1 Komik
Avustralya GP 2024 - Mi...

Yorum: #1
Castrol ve TomTom ile İstanbul trafiği

[Resim: 22107.26061a04]

İstanbul dediğimizde aklımıza trafiğin gelmesi rastlantı değil. Artık dünya çapında bir trafiğe sahibiz.

Castrol ve TomTom ortaklığında üçüncü kez hazırlanan ve bu yıl da İstanbul'un tepesinde yer aldığı Global Dur-Kalk Endeksi sonuçları 20 Ocak 2017 tarihinde basınla paylaşıldı. Toplam 52 şehrin trafiğinin incelendiği araştırmada İstanbul, yılda araç başına 32.880 adet dur-kalk ile bu listenin de başında olmayı başardı.

Dünya genelinde sürekli artışta olan trafik nedeniyle yıllık ortalama dur-kalk sayısı %13 artarken şehir içinde kaydedilen ortalama sürat 28,4 km/s olarak açıklandı. Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu, Yol Güvenliği Danışmanlığı Güvenli Sürüş Akademisi HED Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Cankat Hurmoğlu, Gazeteci Mirgün Cabas ve Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun katılımıyla açıklanan sonuçların sonrasında bir de ilginç yarışmanın haberi verildi.

Şehir

Yıllık Ortalama Dur-Kalk Sayısı

İstanbul

32.880

Cakarta

32.640

Mexico City

30.480

Roma

29.160

St. Petersburg

28.320

Bangkok

27.960

Moskova

27.960

Surabaya

26.760

Manchester

26.040

Milano

25.920


Mirgün Cabas ve Erdil Yaşaroğlu ikilisi, İstanbul'da bir şehir efsanesi haline gelen "Yürüsem daha hızlı giderim" düşüncesini test edecek. Birlikte yola çıkacak olan ikili, trafiğin sıkıştığı yerde birbirinden ayrılarak bu iddianın gerçekliğini test edecek. Bu küçük yarışmaların sonuçlarıysa sosyal medyadan takip edilebilecek.

Organizasyon sırasında paylaşılan ilginç bilgiler arasında İstanbul'a kayıtlı 3,82 milyon araç bulunduğu ve günlük trafikteki araç sayısının 2.46 milyona ulaştığı bulunuyordu. Trafikteki binek otomobil sayısı da 2,5 milyonun üzerinde olsa da 1000 kişiye düşen yaklaşık 200 aracın, özellikle Avrupa'da yer alan bütün bütün büyük şehirlerin gerisinde olduğuna dikkat çekildi.

Bir İstanbullu'nun günde otomobille ortalama 45 dakika yolculuk ettiğinin de altı çizilirken trafik sıkışıklığının nasıl giderilebileceği üzerine de uzun uzun konuşuldu. Trafik belasının bir günde düzeltilemeyeceğinin altını çizen Cankat Hurmoğlu, yola çıkarken bu gerçeğin akıllardan çıkmaması gerektiğini belirtti. Hurmoğlu, "Hatalı yola çıkışlar, geçiş üstünlüğüne uymamak, gereksiz şerit değişikliği, kaza izlemek için yapılan dur-kalk’lar, ani hızlanmalar ve durmalar gibi sürücü kaynaklı pek çok nedenle trafik sıkışıklığı artıyor." şeklinde konuştu.

"İstanbul’un dur-kalk trafikte dünya şampiyonu olmasının bir sebebi araç yoğunluğu ise bir sebebi de sürücü davranışlarıdır. Sürücü olarak hepimizin dur-kalk trafikte rolü var."

Dur-kalk trafiğin vakit kaybı, yakıt tüketimi ve stres gibi olumsuzlukların yanında araçların motorunu da çok daha fazla aşındırdığına dikkat çeken Kamuran Yazganoğlu, rölanti devirlerinde motorlarda yaşanan aşınmaların, rejimde çalılan ünitelere oranla ciddi miktarda artış gösterdiğinin üzerini çizdi. Bu nedenle Magnatec Stop-Start gibi özel bir ürünü piyasaya sunan Castrol, dur-kalk kullanımında motorda yaşanan mikroskopik aşınmaları %20 oranında azaltabiliyor.

[gg]İstanbul trafiği “Castrol Global Dur-Kalk Endeksi”nde bir kez daha şampiyon oldu



Castrol ve TomTom ortaklığıyla üçüncü kez hazırlanan “Castrol Global Dur-Kalk Endeksi”nde İstanbul yıllık 32 bin 880 dur-kalk ortalamasıyla bir kez daha şampiyon oldu. Araştırmada İstanbul’u 32 bin 640 adetlik dur-kalk ortalamasıyla Cakarta ve 30 bin 480 adetlik dur-kalk ortalamasıyla Mexico City takip etti. Araştırmaya göre, sürekli artan trafik sıkışıklığı nedeniyle yıllık ortalama dur-kalk sayısı tüm dünyada yüzde 13 arttı.



Castrol, dur-kalk trafiğin etkilerine yönelik farkındalık yaratmak ve bu etkileri azatmak için yapılması gerekenleri aktarabilmek amacıyla medya ve sanat dünyasının sevilen isimleri Mirgün Cabas ve Erdil Yaşaroğlu ile sosyal medya üzerinden keyifli bir kapışmaya da imza atacak.



Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Castrol’ün dünyanın lider navigasyon ve lokasyon bazlı ürün ve servis sağlayıcısı TomTom işbirliğiyle hazırladığı “Castrol Global Dur-Kalk Endeksi”nin üçüncüsü yayınlandı. Değişen sürüş koşullarının araçların motorları üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekmeyi hedefleyen ve dünya genelinde 52 şehrin incelendiği “Castrol Global Dur-Kalk Endeksi 2016” araştırmasında, İstanbul yıllık ortalama 32 bin 880 dur-kalk sayısıyla bir kez daha ilk sıraya yerleşti. İstanbul daha önce 2013 yılında sürücü başına yıllık 31 bin 200 adetlik dur-kalk ortalamasıyla birinci, 2014 yılında 32 bin 520 adetlik dur-kalk ortalamasıyla ikinci sırada yer almıştı.



İstanbul’da ortalama hız 28,4 km



“Castrol Global Dur-Kalk Endeksi 2016” araştırmasında İstanbul’u 32 bin 640 adetlik dur-kalk ortalamasıyla Cakarta ve 30 bin 480 adetlik dur-kalk ortalamasıyla Mexico City takip etti. Araştırmaya göre, sürekli artan trafik sıkışıklığı nedeniyle yıllık ortalama dur-kalk sayısı tüm dünyada yüzde 13 arttı. 2016 araştırmasında ilk kez şehir başına ortalama hız da tespit edildi. Araştırmada ortalama en düşük hız 25 km seviyesinde gerçekleşirken, İstanbul 28,4 km ile en düşük hıza sahip şehirler arasında ilk sıralarda yer aldı.



Castrol için TomTom tarafından uydu navigasyon sistemlerindeki bilgi kullanılarak hazırlanan “Castrol Global Dur-Kalk Endeksi 2016” araştırmasının sonuçları, Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu, Yol Güvenliği Danışmanlığı Güvenli Sürüş Akademisi HED Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Cankat Hurmoğlu, Gazeteci Mirgün Cabas ve Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda açıklandı. Toplantıda, araştırma sonuçlarının yanı sıra dur-kalk trafiğin zararlı etkilerine karşı motoru koruyan Castrol MAGNATEC STOP-START motor yağı hakkında bilgi verildi ve sürücüleri dur-kalk trafiğin olumsuz etkilerinden koruyacak ipuçları paylaşıldı.



Yazganoğlu: “Motoru dur-kalk trafiğin zararlı etkilerinden korumak için yağ seçimine özen gösterilmeli”



“Castrol Global Dur-Kalk Endeksi 2016” araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Kamuran Yazganoğlu, “Sıkça dur-kalk yapan araçların motorlarındaki kritik parçalarda mikroskobik aşınmalar meydana gelebiliyor. Dolayısıyla, dur-kalk trafiğe çok fazla maruz kalan sürücülerin motor yağı seçerken özen göstermeleri önemli bir konu. Dur-kalk sürüşlerde test edilen Castrol MAGNATEC STOP-START ürünümüz, motora mıknatıs gibi tutunan akıllı molekülleri ile dur-kalk trafikte motorun kritik parçalarında oluşan mikroskobik aşınmalara karşı yüzde 20 daha iyi koruma sağlıyor[1] ve dur-kalk sürüşün zararlı etkilerine karşı motoru koruyor” dedi.



Hurmoğlu: “Dur-kalk trafiği azaltmak için hepimize görev düşüyor”



Sürücülerin trafik üzerindeki negatif etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu belirten HED Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Cankat Hurmoğlu ise “İstanbul’un dur-kalk trafikte dünya şampiyonu olmasının bir sebebi araç yoğunluğu ise bir sebebi de sürücü davranışlarıdır. Sürücü olarak hepimizin dur-kalk trafikte rolü var. Hatalı yola çıkışlar, geçiş üstünlüğüne uymamak, gereksiz şerit değişikliği, kaza izlemek için yapılan dur-kalk’lar, ani hızlanmalar ve durmalar gibi sürücü kaynaklı pek çok nedenle trafik sıkışıklığı artıyor. Bu durum, sürücü ve yolcuları zaman kaybı ve stres gibi olumsuzluklarla karşı karşıya bırakıyor. Diğer yandan, yakıt tüketiminin artması ve hava kirliliği gibi başka olumsuz etkilerin de kaynağı oluyor. Sadece gereksiz şerit değiştirmelerden kaçınarak bile yüzde 50’ye kadar daha az dur-kalk yapmak mümkün” diye konuştu.



Trafiğin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çeken Hurmoğlu, dur-kalk trafikte dikkat edilmesi gereken bazı ipuçlarını da paylaştı: “Trafiğin varlığını kabul ederek yolculuğunuzu planlayın. Diğer sürücülerin psikolojinizi etkilemesine izin vermeyin. Gereksiz fren yapmayın ya da gereksiz yavaşlamayın. Araçta oturuş pozisyonundan araç içi sıcaklığa ve ayakkabı seçimine kadar her detayın sizi sürüş esnasında rahat ettirecek şekilde olmasına özen gösterin. Yorgunken araç kullanmayın.”



Cabas ve Yaşaroğlu sosyal medyada kapışacak



Toplantıya, İstanbul’un trafik stresini birlikte uzun yürüyüşlere çıkarak atan, medya ve sanat dünyasının sevilen isimleri Mirgün Cabas ve Erdil Yaşaroğlu da katıldı. Ünlü ikili, İstanbul’un dur-kalk trafiğine ilişkin kişisel deneyimlerini aktarırken, Castrol’ün dur-kalk trafiğin etkilerine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla sosyal medya üzerinden gerçekleştireceği “kapışma” hakkında da bilgi verdi. Bir “şehir efsanesi” haline gelen “İstanbul’da yürüsem daha hızlı giderim” anlayışından yola çıkılarak tasarlanan kapışmada, Cabas-Yaşaroğlu ikilisi, aynı güzergahı aynı zaman diliminde yürüyerek ve araçla kat ederek İstanbul’un dur-kalk trafiğini kendi yöntemleri ile test edecek.



Araştırma nasıl yapılıyor?



“Castrol Global Dur-Kalk Endeksi”, anonim kullanım istatistiklerini gönüllü paylaşmayı kabul eden milyonlarca TomTom navigasyon cihazı kullanıcısından toplanan verilere dayanılarak hesaplanıyor. Buna göre, bir bölge ve zaman aralığında tüm araç ve seyahatlerden elde edilen veriler toplanıp birleştiriliyor. Toplam kat edilen mesafe ve toplam yapılan dur-kalk sayısı hesaplandıktan sonra her bölgede kat edilen kilometre başına ortalama dur-kalk sayısı elde ediliyor. Araştırmaya göre, tüm dünyada özellikle kış mevsiminde, yağışlı havalarda ve işe gidiş-geliş saatlerinde dur-kalk ortalaması artıyor.



[1]OM646 LA Endüstri Testi sonuçlarına göre.[/gg]


21/01/2017, 22:56

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İstanbul trafiği dur-kalkta birinci! sadmin 0 1,324 27/01/2017, 0:49
Son Mesaj: sadmin
  İstanbul’da trafik kurallarına uymayanlar yanacak sadmin 0 1,270 11/11/2016, 17:43
Son Mesaj: sadmin
  Castrol’den güç gösterisi sadmin 0 642 17/10/2016, 2:07
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2024

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1