play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#33 Max Verstappen
Sıra 1| Puanı 110
#11 Sergio Perez
Sıra 2| Puanı 85
#16 Charles Leclerc
Sıra 3| Puanı 76
#55 Carlos Sainz
Sıra 4| Puanı 69
#4 Lando Norris
Sıra 5| Puanı 58
#81 Oscar Piastri
Sıra 6| Puanı 38
#63 George Russell
Sıra 7| Puanı 33
#14 Fernando Alonso
Sıra 8| Puanı 31
#44 Lewis Hamilton
Sıra 9| Puanı 19
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 9
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 7
#38 Oliver Bearman
Sıra 12| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 13| Puanı 4
#20 Kevin Magnussen
Sıra 14| Puanı 1
#24 Guanyu Zhou
Sıra 15| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 16| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 17| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 19| Puanı 0
#2 Logan Sargeant
Sıra 20| Puanı 0
#3 Daniel Ricciardo
Sıra 21| Puanı 0
Red Bull | Sıra: 1
Puan:195, Galibiyet:4
Ferrari | Sıra: 2
Puan:151, Galibiyet:1
McLaren | Sıra: 3
Puan:96, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 4
Puan:52, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 5
Puan:40, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:7, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:5, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 8
Puan:0, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:0, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:0, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 5 Mayıs 2024

[Formula 1 Miami GP 4 Mayıs 2024 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Çin GP 3 Mayıs 2024 sprint sıralama Turlarını Canlı İzlemek İçin Tıklayın]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 505
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yarış Sonrası Pilotların Demeçleri
14-10-2012, 16:31
paylaş
sadmin
Patron
KONU:
185,323
MESAJ:
540,669
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, tutarsız ...
Formula 1 Haberleri
Ben Sulayem: "Basın ben...
Formula 1 Haberleri
Ocon: "Daha fazla kişiy...
Formula 1 Haberleri
Andretti: "F1'e girmek ...
Formula 1 Haberleri
Pirelli, Imola,Monako v...

Yorum: #1
Yarış Sonrası Pilotların Demeçleri

[Resim: f1.jpg]

Kore GP yarış sonrası pilotların verdiği demeçler..


Vettel

"Muhteşem. Çok ama çok mutluyum. Muhteşem bir yarıştı. Esasen iyi bir kalkış yapmayı hedefliyorduk. Kirli taraftan kalktığımdan emin değildim ama iyi bir kalkış yaptım. Mark (Webber) biraz patinajda kaldı. Bu yüzden yan yana gelebildim ve üçüncü virajdan iyi bir çıkış yaptım. İki mükemmel pitstop yaptık. Tek hata, üçüncü virajda ön sağ lastiğimi kilitlememdi. Biraz da benim hatamdı ama şansıma, arka grupla aramda fark vardı. Sonunda da lastikler gerçekten endişe yarattı. Çocuklara teşekkür etmek istiyorum. Her gece tam gaz çalıştılar; araç üzerine yoğun çaba harcadılar. Bir adım daha attık ve bize gereken de buydu. umarım önümüzdeki yarışlarda da bu momentumu sürdürürüz. Şampiyonada inişler çıkışlar oldu. Biz kendimize odaklanmalıyız. Mümkün olan en iyi sonuçlar adına elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Sene sonunda yeteri kadar puanımız olursa, kendimizden endişe etmememiz gerektiğini söyleyen çok insan olacak."

Webber

"Kalkışım iyi değildi. Bu konuyu incelemem gerek ama ilk çıkışım pek iyi değildi. İlk cep için en iyi viraj değil. Bu yüzden 'Tamam, ilk virajda çok fazla risk almayacağız' diye düşündüm. Ardından Sebastian'ın hava koridoruna girdim ama arka düzlükte yan yanaydık. Daha sonra elimden geldiğince onunla kalmaya çalıştım. Daha sonra olay lastiklerle ilgiliydi. Her bir bölümün sonunda ön sağ lastiği korumak. Ön sağ lastiği hayatta tutmak zordu. Bu yüzden ilk iki bölüm, benim için oldukça zordu. Ardından son bölümde dengeden daha memnundum. Ama çok geçti. Seb iyi sürdü; takım adına harika bir gündü. Çocuklar harika bir iş çıkardı. Elbette hayal kırıklığına uğradım ama diğer taraftan iyi bir sonuç aldık"

Alonso

"Bugünkü performansımızdan mutlu olmalıyız. Red Bull'ların arkasında 3 ve 4. sırada tamamladık ve şu anda onları yenmek zor. Takımlar şampiyonasında ise Mclaren'i geçtik ve 3-4 gün önce bunu beklemiyorduk. Red Bull kadar hızlı olmak için son bir dımı atmamız lazım. Ardından son 4 yarış güzel olacak. Yeni bir şey yok. Kariyerimin son 5 senesi hep böyle oldu. Bu duruma alıştım. Her zaman sınırdayız ancak rahat hissediyoruz. Baskı altında olsak bile araçtan maksimumu çıkarıyoruz. Son 4 yarışta Sebastian'dan 7 puan fazla kazanmamız gerekecek. Zor olacak ancak bunu yapabileceğimize inanıyoruz."

Massa

"Bugünkü tempomun podyumda bitirecek kadar iyi olduğunu düşünüyorum; belki de Webber ile de mücadele edebilirdim. Araçtan azamiyi alabilme adına mutluyum. Benim için çok iyi bir şeydi bu. Araç, harika bir tempoya sahip olduğunu gösterdi. Elbette Red Bull da yarış şartlarında çok hızlı ama mutluyum. Başından sonuna kadar araca harika bir tempo ekleyebildik. Araçları geçebildik ve benim için yalnız başıma kalıp mümkün olan en iyi anda aracımı kullanmak önemliydi. Beni için çok iyi bir yarış oldu. Araçtan yararlanabildiğim ve daha fazlasının mümkün olmadığını bildiğim için mutluyum"



Raikkonen

"Bugün olmamız gereken yerdeyiz diye düşünüyorum. Baştaki sarı bayraklar Massa ile mücadelemde bana yardımcı olmadı. Ama yine de Red Bull ve Ferrari'ye karşı hızımız yoktu. Lewis'in arkasında da çok zaman kaybettik. Çünkü yeni egzoz düzeni ile biraz güç kaybınız oluyor. Yani geçmesi zordu. Ama birkaç antrenman seansının ardından gelişim için daha fazla şey öğrenebiliriz. Sonunda kendi başımaydım ama yerimi koruma adına zorlamam gerekiyordu. Kolay da değildi. Şampiyonada Sebastian ile fark şimdi çok büyük. Onu yakalamak zor olacak ama sonuna kadar zorlamaya devam edeceğim"

Hulkenberg

"Yarış eğlenceliydi. Mega bir sonuç almak harika. Kolay değildi. Yarışın çoğunda Romain beni zorluyordu ve güzel mücadeleler oldu. İlk pitstop bile Romain ile çok yakındık. Ama takım harika bir iş çıkardı ve o bölümde (Grosjean'ın) önünde kalmam önemliydi. Yarışın en iyi anı, son bölümde Lewis ve Romain ile mücadelemdi; 4. virajda her ikisinin de önüne geçtim. Her ikisi de içeriyi aldı. Bu yüzden dıştan giderek bir şansım olacağını gördüm. Bu da benim yüzümde gülümseme oluşturdu. Olumlu bir gündü. Takım inanılmaz bir iş çıkardı. Evimize, Hindistan'daki yarışa olumlu gidebiliriz."

Grosjean

"Elbette bugün yarışa gergin bir başlangıç yaptım. Ama birkaç şeyi anlama adına çok çalışmıştık; kesinlikle yardımı oldu. En kolay kalkış değildi. 3. virajda önümde bir temas vardı ve oradan kaçındım ama ondan sonra sorunsuz bir yarış oldu. Son set lastiklerde sıkıntı yaşadım. Hemen ufalanmaya başlamaları, performansın son bölümde iyi olmaması anlamına geldi. Belki de bir sıra daha yukarıda olabilirdik. Nico'nun (Hulkenberg) arkasında geçirdiğim o zamanların ardından Force India'nın aracının her bir ayrıntısını biliyorum sanırım. Ama iyi ve temiz bir kalkışın ardından damalı bayrağı gördüğüm için mutluyum"

Hamilton

"Sam Michael yanıma gelip ilk bölümde arka süspansiyonda sorun yaşadığımızı ama sürüş yapabileceğimi söyledi. Yarış boyunca sordum ama ne olduğunu söylemelerini beklemiyordum. 'Biz sorunun nerede olduğunu biliyoruz' dediler ama ben tüm yarış boyunca otomobille savaştım. Gördünüz mü bilmiyorum ama pit düzlüğünde otomobil sürekli kayıyordu, ben de düzeltmeye çalışıyordum, gerçekten ilginçti. Tam bir test oldu. Ben elimden gelen her şeyi yaptım. Geriye düşmek ve Toro Rossolar'la mücadele etmek pek eğlenceli değildi. Bir McLaren asla Toro Rossolar'la mücadele etmemeli. Asla bir Force India ile de mücadele etmemeli. Ama ben Kimi ile bir temastan kaçınmaya çalıştığım gibi olabildiğinde güçlü bir mücadele ortaya koydum. Bu sonuçla artık şampiyonluğun dışında kaldık ama bazen böyle yarışlar içinizdeki gerçek yarış ruhunu gösteriyor. Ben kendi açımdan oldukça rahat hissediyorum. Zorladım ve elimden gelen her şeyi yaptım."


Button
"Öyle görünüyor ki, iki Sauber pilotu da ilk turun yarışın tek turu olduğunu sandılar. Altlarında çok iyi bir araç var ve işlerine odaklansalardı çok iyi puanlar alabilirlerdi. Ne yapmaya çalışıyorlardı bilmiyorum. Çok iyi bir start almıştım, Michael'i geçtim ve ilk virajda önümde Nico vardı. Perez' bir anda oraya geldi, içeriden daldı ve erken fren yapıp araca çarptı. Virajı geniş almak zorunda kaldım ve kazadan kaçınmak için Nico'yu pist dışına çıkmaya zorladım. Sonrasında Nico ve ben arka düzlükte drag yarışı yapıyor gibiydik. Sauberler arkamızdaydı. Çok çok geç fren yaptım, eminim Nico da öyle yapmıştır. Sonra birden sağ tarafımdan bir darbe aldım ve Kobayashi uçarak yanımdan geçti. İkimize birden nasıl çarptı bilmiyorum, bu çok özel bir şey olmalı. Motor sporlarının zirvesinde olduğumuzu düşündüğünüzde, bu sürüş standartları gerçekten çok düşük. Olanlar küçük bir yanlış hesaplamadan ibaret değil, büyük bir hata. Lastikler ve DRS alanları sayesinde burada çok iyi bir fırsat yakalayabilirdik. Burası geçiş için çok iyi bir pist. Bu nedenle insanların bu şekilde sürüş yapması gerçekten şaşırtıcı. (Kobayashi'ye verilen ceza) yeterli değildi. Gerçekten iyi puanlar alam şansı olan iki kişiyi biçti. Yarış sadece iki turdan ibaret değil ve bazılarının bunu öğrenmesi lazım. Bunun olup olmayacağını hem onlar hem biz bekleyip göreceğiz."


14/10/2012, 16:31

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  McLaren, sprintteki sıkıntıların ardından Çin'deki yarış temposu karşısında şaşkın sadmin 0 70 Bugün, 0:01
Son Mesaj: sadmin
  Mekies: "Ricciardo ve Tsunoda'yı yarış dışı bırakan kazalar gereksizdi" sadmin 0 63 Dün, 23:46
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc: "Yarış temposunda Verstappen'le 'benzer bir gezegende' görünüyoruz" sadmin 0 81 21/04/2024, 8:57
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2024

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1